مقاله

  • ۰
  • ۰

تاریخچه آجیل و خشکبار در ایران 

 

آیا می دانستید که به خشکبار در گذشته، خشکه بار می گفتند؟! که دارای میوه های خشک شده ای بود که در زمین های کشاورزی موجود بوده و قابلیت خشک شدن را نیز داشتند.

 مغز دانه ها و تخمه ها شامل بادام، انواع بادام زمینی و درختی، انواع پسته، انواع مختلف گردو، ایرانی و خارجی، فندق و همچنین انواع تخمه کدو، انواع تخمه آفتابگردان و میوه های خشک شامل برگ آلو،کشمش، خرما، برگه آلو بخارا قیسی، برگ زردآلو، انجیر، توت خشک، کشمش سبز و غیره در گروه این طیف از محصولات قرار داشته و هر کدام حاوی خواص بسیار زیادی است، همچنین می توان گفت که همیشه، از قدیم تا امروزه مورد استفاده در مهمانی ها و شب نشینی ها قرار گرفته است. 

 

آجیل و خشکبار در گذر زمان 

در ایام قدیم آجیل و خشکبار به صورت سنتی و محدود تولید می شد. اما با گذر زمان و بهره از فن آوری های مدرن و پیشرفته، به شکل انبوه تولید شده و نیز در دسترس عموم با بهترین بسته بندی آجیل و خشکبار، قرار گرفت. به مرور زمان صنعت خشکبار پایه گذاری شد. با افتخار باید گفت که ایران در سال های متوالی توانسته، تولید کننده و صادر کننده اول خشکبار جهان باشد.

بر اساس توصیف ها و تعاریف، آجیل و خشکبار با هم متفاوت هستند. در تعریف آجیل، می توان اینگونه اشاره کرد که دارای مغزها و میوه های خشک بوده، که ترکیبات گوناگونی مطابق با سلیقه هر خانواده دارد.

 

می دانیم که در فرهنگ باستانی ایران زمین، آجیل در جایگاه با ارزشی قرار دارد، و حضوری پر رنگی در بیشتر مراسم های ایران قدیم داشته و اینکه باید گفت که آجیل تبدیل شده به یکی از نمادهای فرهنگی و اصیل ایرانی، در حدی که بعضی از مراسم ها و اعیاد با آجیل معنا پیدا می کنند.

 

و اما تاریخچه آجیل که بر می گردد به زمان زرتشتیان، که آجیل در آیین زرتشتی، مورد استفاده جشن های متفاوتی مانند جشن مهرگان، جشن بلوغ، جشن سده، جشن گواه گیران و … بوده است. در این مراسم و مهمانی ها حضور آجیل از الزامان محسوب می شد و رنگ و لعاب تازه و زیبایی به فضای مهمانی می بخشید.

همچنین در مراسم های اعتقادی و مذهبی نیز، آجیل جایگاه ویژه ای پیدا کرده، که به عنوان آجیل مشکل گشا در بیشتر مراسم مذهبی و دوره های قرآن خوانی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

فروش آجیل در گذشته ایران ، در دکان هایی با زرق و برق فراوان بود، به این دلیل که توجه رهگذران را جلب کند. در زمان قدیم مغازه های آجیل فروشی قفسه و یا کم شیشه ای نداشته، مغزها و آجیل ها را در ظرف هایی می ریختند که در معرض دید باشد، و میوه خشک ها را به نخ کشیده و آویزان می کردند. 

شرکت پوطار همواره در تلاش است با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و نیز بهترین بسته بندی آجیل و خشکبار یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم آورد. با ورود به سایت پوطار ، شما می توانید علاوه بر مشاهده انواع تخمه آفتابگردان، از قیمت آجیل مخلوط مطلع شوید.

 

  • ۹۹/۱۰/۲۷
  • نسترن نیک نفس

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی