مقاله

۹ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

همه چیز درباره موزاییک

 

در این محتوا می خواهیم به موزاییک و کاربرد آن بپردازیم.

موزاییک از مصالح پر کاربرد ساختمانی در ایران به شمار می رود، که برای کف ساختمان، کف حیاط، سنگ فرش باغ، فرش کف پیاده رو و مواردی از این گروه به عنوان کفپوشی متراکم استفاده می شود.در اروپا و به خصوص کشورهایی مانند آلمان و ایتالیا، استفاده از موزاییک بسیار رایج است. موزاییک گونه ای از بتن است که از موادی مانند ماسه، سیمان، آب، پودر سنگ و سنگدانه تشکیل شده، که به روش های ویبره ای و هایپرسی فشرده و متراکم می شوند.

 

موزاییک و کاربرد آن

 

موزاییک تشکیل شده از: دو لایه زیرین (نارین) و لایه رویه(رنگ موزاییک)

لایه زیرین :

دارای قدرت تحمل فشار زیاد بوده و ضخامت زیادی دارد، مواد تشکیل دهنده آن : آب، سیمان و ماسه است.

لایه رویه :

نقش تزئینی و دارای تنوع رنگی و نقش های بسیاری است.

موزاییک به چه معناست؟

می توان گفت که در لغت، موزاییک به معنی کنار هم چیده شدن می باشد. در کل به کنار هم چیده شدن سنگ هایی که تصویر یا نقشی را در کنار هم میسازند را موزاییک می گویند.

 

موزاییک و کاربرد آن

 

روش های فرآوری موزاییک

موزاییک به دو روش تولید می شود : روش پرسی و روش ویبره ای یا لرزشی 

روش پرسی:

این روش به این گونه است که بتن را در قالب ریخته و با دستگاه پرس، با فشار زیاد آن را فشرده و متراکم می کنند، که فشار آن بستگی به نوع موزاییک و موادی که برای ساخت آن به کار رفته متغیر است. پس از ساخت، موزاییک ها را ساب می دهند تا سطحی صاف و صیقلی پیدا کنند.

 روش ویبره ای یا لرزشی :

در این روش با استفاده از دستگاه لرزاننده فشرده شده و هیچگونه فشاری به بتن وارد نمی شود. موزاییک های ساخته شده به این روش سطحی صاف دارند، و در این صورت نیازی به ساب خوردن ندارند. ناگفته نماند گونه ای موزاییک ویبره ای وجود دارد که به علت داشتن سنگ دانه های تزئینی عمل فرسایشی باید حتما روی آنها انجام شود.

 

انواع و مدل های موزاییک موجود در بازار:

امروزه در بازار ما شاهده تنوع بالایی از موزاییک هستیم که بسیار در صنعت ساختمانی پرکاربرد هستند، موزاییک های در بازار به نام های موزاییک حیاطی، سنگ مصنوعی سمنت پلاست و واش بتن یا موزاییک شسته معروفند، که به بررسی هر کدام می پردازیم.

 

برای دیدن محصولات موزاییک، موزاییک پلیمری و کف پوش بتنی به سایت ماهان موزاییک مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

بایدها و نبایدهای پروتز دندان چیست ؟

 

در این محتوا به بایدها و نبایدهای پروتز دندان می پردازیم ..

با پیشرفت فناوری، امروزه راه های متفاوتی برای جایگزین دندان هایی که بر اثر آسیب های شدید از دست رفته ارائه می شود، ایمپلنت و پروتز دندان از جمله راه های جایگزین می باشد.

در اصل می توان گفت که پروتز دندان همان روکش های تک دندانی یا روکش های جایگزین دندان هستند که انواع متفاوتی، متناسب با نیاز و از بین رفتن دندان دارند. زمانی حرف از پروتز دندان می شود که به علت های مختلفی ساختمان دندان ضعیف شده یا از بین رفته است که برای استحکام دندان باید از راه پروتز های ثابت از دندان نگهداری کرد.

گاها استفاده از پروتز دندان جنبه زیبایی داشته، اما باید گفت که روکش های دندانی نه تنها برای زیبایی بلکه برای از بین بردن کاستی های دندانی که در هنگام جویدن غذا ممکن است برای فرد ناراحت کننده باشد، می توان استفاده کرد. می توان گفت برطرف کردن مشکلاتی مانند پوسیدگی یا تخریب زیاد دندان، یکی از مهم ترین کاربردهای پروتز دندان می باشد. شما می توانید با دکتر مهدی ابوالقاسمی، متخصص دندانپزشک زیبایی در این زمینه مشورت کنید تا به نتیجه درستی برسید.

حال باید این سوال جواب داد که چه کسانی باید پروتز دندانی را جایگزین دندان از بین رفته خود کنند؟ 

زمانی که بافت دندان به علت پوسیدگی، تروما یا کشیده شدن نیازمند جایگزینی باشد، از پروتز دندان استفاده می شود. همچنین می شود جایگاه دندان ها را از طریق پروتز دندانی اصلاح کرد و برای افرادی که دندانهای از دست رفته دارند، با استفاده از آن امکان جویدن را برای آنها فراهم کرد.

 

راز و رمز پروتز دندان

 

چه دندان هایی به روکش نیاز دارند؟

به طور معمول جایگزین دندان از دست رفته، پروتز های ثابت هستند که در بعضی از موارد به نیت زیبایی کار گذاشته می شوند. در بعضی از موارد مشاهده می شود که دیواره دندان بسیار نازک شده و توانایی نگهداری آمالگام یا مواد داخل خود را ندارند، که با توجه به این مورد برای استحکام و زیبایی آنها باید از پروتز دندانی استفاده کرد. زمانی که دندان فرد به میزان زیاد خراب می شود، دندانپزشک مجبور است برای رفع مشکل و از بین بردن شدت خرابی دندانها، بافت آن را به اندازه زیادی بتراشد. وقتی چنین موردی پیش می آید، توصیه می شود که از پروتز برای حفظ استحکام و ظاهر استفاده شود.

برای افراد بی دندان یا کسانی که چندین دندان خود را از دست داده اند، پروتزهای متحرک بسیار موثر است، که به دندان های مصنوعی معروف هستند.

 

مشکلات روکش هایی که به راحتی جدا می شوند! 

در بعضی از پروتز های دندانی شما مشاهده می کنید که به طور مکرر شل و جدا می شوند، و یا می توان گفت گیر مناسبی ندارند. علت اصلی بروز این اتفاق، دندان های کوتاه می باشد که برای افزایش طول تاج باید جراحی لثه انجام شود، اما به دلیل این که خیلی از بیمارها با عمل جراحی موافق نیستند، این اقدام صورت نگرفته و با این مشکل مواجه می شوند. در کل می توان گفت پرهیز از این ترمیم و درمان مانع از افزایش طول تاج شده و روکش ها گیر خوبی نداشته باشند. پس بیماران باید به توصیه های دندانپزشک ترمیمی خود گوش کرده و در مراحل درمان دخالتی نداشته باشند. 

 

چرا عصب کشی، روکش ها را از بین می برد؟

در بیشتر موارد دیده شده است که دندان ها بر اثر عصب کشی آسیب می بینند. مقصود از عصب کشی، درمان ریشه می باشد که طی انجام این عمل حفره بزرگی روی روکش دندان بیمار ایجاد شده و چاره ای جز عوض کردن پروتز نیست.

 

راز و رمز پروتز دندان

 

علت گیر کردن غذا بین روکش ها 

تماس بین دندانی روکش باید مانند دندان طبیعی باشد. اگر دقت لازم در ساخت پروتز انجام نشود، قطعا تماس بین دندانی باز شده و نوعی گیر غذایی بین دندان ها ایجاد خواهد شد. در خیلی از موارد به دلیل کشیدن بعضی از دندان ها، تماس بین دندانی به مشکل می خورد، به اصطلاح با کشیدن، دندانها جا به جا شده و تماس باز می شود، که باید حتما اصلاح شود.

 

چرا رنگ روکش تیره می شود؟

رنگ روکش به طور دقیق مطابق دندان نخواهد بود. پروتز دندان جسم مصنوعی است که نمی شود رنگشان را دقیقا با دندانی که ساختار چند لایه و پیچیده ای دارد، منطبق کرد. باید این موضوع را در نظر داشته باشید که رنگ روکش نباید تیره شود، و می توان گفت که دلیل تیرگی آن استفاده از آلیاژ نامرغوب است. غیر از استفاده از آلیاژ نامرغوب، ممکن است تحلیل لثه نیز باعث تیره شدن روکش و حتی لثه نیز شود. بدون شک یکسان کردن رنگ پروتز با دندان طبیعی، نیازمند دانش وسیعی بوده و کار سختی است. شما با مراجعه به مطب جناب دکتر مهدی ابوالقاسمی می توانید با خیال راحت با اصلاح طرح لبخند به لبخند زیبا برسید. 

 

میزان دوام پروتزها

از دیگر بایدها و نبایدهای پروتز دندان این است که قطعا دوام پروتز به تجویز درست بستگی دارد. به این معنی که هم دندانپزشک مراحل عمل را درست انجام دهد و هم در لابراتوار ساخت آن به درستی انجام شود. و این مورد هم بسیار مهم است که طول عمر پروتز شما به مراقبت های بهداشتی درست وابسته است. به این مورد با حتما توجه داشته باشید که بعد از گذاشتن پروتز باید یه مدت صبر داشته باشید تا به آن عادت کنید. ممکن است در روزهای اول دهان دچار التهاب بافتی شود، و سبب جاگیری نامناسب پروتزها شود، نگران نباشید، این موضوع با کمک دندانپزشک قابل رفع است. با رعایت بهداشت و دندان می توانید پروتزهایی با عمر بیشتر داشته باشید.

 

شما می توانید جهت مشاوره به مطب بهترین دندانپزشک غرب جناب دکتر مهدی ابوالقاسمی مراجعه کرده و هرچه زودتر به رویای لبخند هالیوودی برسید.

 

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

انواع تخمه کدو و خواص آن

 

قطعا شما انواع تخمه را می شناسید، در این محتوا می خواهیم به انواع تخمه کدو و فواید آن بپردازیم، تخمه کدو در انگلیسی (Pumpkin Seed) که این تخمه به عنوان Pepita  معروف است. تخمه کدو با اندازه ی کوچک دارای خواص و موادی مغذی و ارزشمند برای سلامتی می باشد. شما با خوردن تعداد کمی از آن می توانید مقدار ارزشمندی از منیزیم، چربی های سالم و روی مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

تخمه های کدو انواع مختلف و متنوعی دارد همانگونه که میدانید این دانه گیاهی، جزو نمونه های مهم آجیل های مخلوط محسوب می شود، که می توان گفت که روزهای نزدیک به انتهای سال و شب یلدا اوج خرید و فروش این نمونه از آجیل می باشد، ناگفته نماند که مصرف این دانه ارزشمند تنها برای مصرف عید و شب یلدا نبوده، بلکه بسیاری از افراد آن را در رژیم غذایی خود جای داده اند. 

انواع تخمه کدو شامل موارد زیر می شود :

تخمه کدو حلوایی، تخمه کدو تنبل، تخمه کدو مرمری

تخمه کدو حلوایی :

برای اولین بار در کشور مکزیک، بیشتر از سه هزار سال پیش، تخمه های کدو حلوایی برداشت شد، می توان گفت که در عصر حاضر به عنوان یکی از گیاهان جالیزی معروف است. این نوع تخمه از دانه های ارزشمندی است که جزو نمونه های پر فروش آجیل بوده که در طول سال، به ویژه ایام عید بسیار مورد استقبال مردم بوده است.

 

تخمه کدو تنبل :

تخمه های کدو تنبل را می توان جزو دسته دانه های بسیار خوشمزه و مغزی قرار داد. اواسط پاییز زمان مناسب برداشت این محصول است، که نوع فرآوری آن در سطح کشور طرفداران بسیاری دارد. متخصصان پزشکی تاکید کرده اند که مصرف این دانه ها، حدود ۳۰ گرم در روز، میتواند میزان قابل توجهی از منیزیم و آهن بدن را تامین کند.

 

تخمه کدو مرمری :

تخمه کدو مرمری ، همچنین از تخمه های آجیلی با ارزش است که امروزه به میزان چشمگیری به فروش می رسد. برخلاف تخمه های دیگر این محصول در کشور ما کشت نمی شود، و هر سال در حجمی انبوه به ایران وارد می شود. کمک به درمان دیابت، بالا بردن استحکام استخوان ها و نیز افزایش ایمنی بدن، از جمله خواص درمانی ارزشمند این محصول می باشد.

 

خواص تخمه کدو شامل موارد زیر می باشد:

سرشار از مواد مغذی ، دارای منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، کاهش احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها، کمک به سلامت پروستات و مثانه، سرشار از منیزیم، کمک به سلامت قلب، کاهش قند خون، مزایای ضد التهابی، افزایش ایمنی بدن، کمک به رشد مو، سرشار از فیبر، بهبود کیفیت اسپرم، کمک به خواب راحت و نیز جای دادن راحت و آسان تخم کدو به رژیم غذایی.

 

تخمه های کدو طعم بسیار خوبی دارند، اما مصرف این دانه ها  به صورت خام، دارای خواص زیادی است، خواصی مانند : کلسیم، آهن و مقادیر زیادی منیزیم. مواد دیگری در تخمه های کدو وجود دارد که بسیار ارزشمند است، به نام تریپتوفان، که می تواند به درمان افسردگی، بسیار کمک کند. 

باید گفت در بین تخمه های کدو، مرغوب ترین آنها کدو گوشتی است. مرکز اصلی کشت این محصول، در شهرستان خوی (آذربایجان غربی) بوده، که هر سال نه تنها به سراسر کشور، بلکه به کشورهای همسایه نیز عرضه می شود.

 

مضرات تخمه کدو:

درسته که این دانه ارزشمند، پر از خاصیت است، اما مصرف زیاد آن باعث افزایش وزن(به دلیل میزان چربی بالا) و معده درد می شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که این عوارض بر اثر مصرف بی رویه آن به وجود می آید.

 

شرکت پوطار همواره تلاش کرده است که بتواند با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و همچنین ارسال آجیل و خشکبار به سراسر ایران، یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم کرده و همچنین سلامتی را برای مخاطبان آرزومند است.  با ورود به سایت پوطار ، شما می توانید علاوه بر مشاهده انواع تخمه کدو، از قیمت آجیل مخلوط مطلع شوید.

 

 

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

درباره فواید و خواص پسته باید گفت که :

در این محتوا از فواید و خواص پسته و ارزش غذایی آن می گوییم ...

در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا، تحقیقاتی اخیری که برای خوردن روزانه مغز پسته انجام شده، نشان می دهد که این دانه مغذی که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است، به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون، منجر می شود. دکتر پنی کریس- اترتون درباره مطالعات خود می گوید که پسته جزو رژیم غذایی سالم برای قلب محسوب می شود، که باعث کاهش نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی در انسان می شود. باید گفت که پسته سرشار از آنتی اکسیدان لوتین است. به طور معمول می توان گفت که لوتین در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن پیدا می شود. در بین آجیل های دیگر پسته در سطح غذایی بالاتری قرار گرفته است. لوتین در پسته باعث جلوگیری می کند از کلسترولی که موجب بسته شدن شریانها می شود.

انواع پسته شامل :

فندقی، اکبری، احمد آقایی و کله قوچی 

پسته حاوی مواد مغذی مانند  پروتئین، کربوهیدرات ها، اسید های آمینه، چربی و فیبر های رژیمی است، پسته ها نیز سرشار از مواد معدنی، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، روی و مس هستند. این نوع آجیل حاوی ویتامین های ضروری مثل: ویتامین ث، ب۶، آ، کا، فولات، کولین، تیامین، اسید و بتایین میباشد، پسته مث کشمش حاوی فیبر است.

 

خواص پسته

خواص پسته :

یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی، پسته است، که با این جثه کوچک میزان پتاسیم آن برابر با پتاسیم یک پرتقال می باشد، پسته از اهمیت بالایی برخوردار است، که دلیل آن داشتن مواد مغذی است. برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، پسته تاثیر بسزایی دارد، و نیز باید گفت برای آرامش، تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب بسیار مفید است. پسته همچنین کلسترول بد را کاهش می دهد. افرادی که مبتلا به کم خونی هستند باید به صورت روزانه پسته مصرف کنند، زیرا به دلیل داشتن آهن، بسیار خون ساز است. در ادامه خواص پسته به موارد زیر اشاره می کنیم :

پسته باعث تقویت معده می شود.

ذهن و مغز را تقویت می کند.

درمان کننده ریزش مو می باشد.

محافظ سلامت پوست است.

پسته نیز به بینایی و مسائل مربوط به آن کمک می کند.

برای التیام سرفه بسیار مفید است.

خوردن پسته باعث تقویت نیروی جنسی می شود.

برای آرام کردن اعصاب و آرامش قلب بسیار موثر است.

مصرف پسته برای باز کردن مجاری کبد، پیشنهاد می شود.

درمانی برای اسهال خونی و اسهال معمولی است.

پسته با کالری بالا دارای مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین هایی است که مصرف آن به دانش آموزان، ورزشکاران، نوجوانانی در سنین رشد و همچنین زنان باردار و شیرده بسیار توصیه می شود. 

 

 

خواص پسته

 

از خواص پوست سبز پسته خبر دارید ؟

. جویدن آن سبب بهبود زخمهای داخل دهان می شود.

. پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان آن را برای رفع سکسکه بنوشید.

. برای استحکام لثه بسیار مفید است.

. دم کردن آن برای رفع اسهال بسیار موثر است.

. حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را با دم کردن پوست سبز آن می توان از بین برد.

. برای رفع بوی بد دهان بهترین دارو می باشد.

از مراکز تولید پسته در ایران می شود به شهرستان کاشمر و مناطق اطراف آن اشاره کرد.

 

 فروشگاه ایران پسته، بهترین شرکت صادر کننده پسته، با ارائه محصولاتی با قیمت مناسب و کیفیت بی نظیر همیشه در کنار شماست.

با ورود به سایت ایران پسته، شما می توانید علاوه بر مشاهده بهترین انواع پسته، از قیمت پسته کله قوچی و قیمت پسته فندقی  مطلع شوید.

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

کلزیپ چیست و ساختار آن چگونه است ؟

 

در ابتدا می خواهیم در مطلبی کوتاه به بررسی پانل ساندویچی یا ساندویچ پانل (Sandwich panel) بپردازیم. 

پانل ساندویچی را به دیواره یا سقف هایی که از ترکیبات سبک ساخته شده اند، می گویند. این دیواره یا سقف ها از دو طرف به دو لایه ورق محدود شده و در بین آن یک لایه عایق نرم و انعطاف پذیر قرار گرفته است. ساندویچ پانل ها تولید شده از موادی مانند پلی اورتان، XPS، پشم سنگ، پشم شیشه و پلی استایرن.

 

 قالب و ساختار کلزیپ :

در پاراگراف بالا به پانل ساندویچی و ساختار چند لایه ای آن اشاره کردیم،  ساختار کلزیپ هم مانند پانل ساندویچی چند لایه است، بخش میانی و مرکزی آن همچون یک عایق صوتی و حرارتی به درستی عمل می کند، و مواد تشکیل دهنده آن شامل : پلی اورتان یا پلی استایرن و پشم سنگ می باشد. کلزیپ لایه های دیگری از جمله ورق ذوزنقه ایی و ورق پروفایل، لایه ضد بخار، بست آلومینیومی، پایه پلیمری و فاصله انداز امگا را دارد. کلزیپ، امکان و قابلیت فرم دهی به انواع مختلف محدب، مقعر و مخروطی را دارد، که دلیلش داشتن ویژگی انعطاف پذیری آن است. 

 

کلزیپ دارای ویژگی هایی از جمله : 

 

۱. وزن کلزیپ سبک بوده و جا به جایی آسانی دارد.

۲. از ویژگی انعطاف پذیری فوق العاده ای برخوردار است.

۳. در مقابل زلزله، مقاومت بالایی دارد.

۴. دارای عایق رطوبتی، گرمایی و صوتی است.

۵. از مقاومت بالا در برابر سایش و خوردگی برخوردار است.

۶. دارای تنوع رنگ، شکل و اندازه است.

۷. در مقایسه با سایر مصالح و سازه ها، عمر مفید بالایی دارد.

۸. دارای ویژگی صرفه جویی از انرژی است.

۹. باعث کاهش هزینه های ساخت و ساز می شود.

 

کلزیپ و کاربرد آن :

 

کلزیپ را می توان در مکان های متفاوت و مختلف بکار برد، به دلیل ویژگی های فوق العاده و تنوع در اشکال و اندازه آنها مورد استفاده قرار می گیرند. کلزیپ را بیشتر به عنوان پوشش سقف بیمارستان ها، فرودگاه ها، سالن های ورزشی و غیره استفاده می کنند که دلیل آن دارا بودن ویژگی عایق حرارتی و صوتی است. امروزه در معماری سبز از کلزیپ زیاد استفاده می شود، که علت آن مقاومت بالای آن در برابر حرارت و نشت آب می باشد. در عصر حاضر شرایط آب و هوایی تغییر کرده و سطح آلودگی هوا بسیار زیاد شده است، در این خصوص فضای سبز معماری در تلاش است که با برپایی فضای سبز در پشت بام ساختمان ها، بتواند در برابر آلودگی مقابله کند. استفاده از کلزیپ در چنین ساختمان هایی بسیار مناسب است، به دلیل اینکه به عنوان یک زیر لایه در زیر فضای سبز عمل میکند، و باعث ایمنی در مقابل رطوبت و نفوذ آب می شود، و البته که در زیبایی ساختمان هم بی تاثیر نیست.

 

ایجاد یک سبک ساختمان سازی انعطاف پذیر، از اهداف اصلی تولید و ساخت پروفیل های کلزیپ به شمار می رود.

برای پوشش سقف فرودگاه ها، ورزشگاه ها، نمایشگاه ها و سازه های قوس دار از کلزیپ استفاده می کنند، که علاوه بر کم شدن هزینه های ساخت و ساز، باعث افزایش عمر سازه نیز می شود.


 

شرکت دنا آلومینیوم با تجربه چندین ساله در عرصه واردات و نصب پوشش کلزیپ و ارائه خدمات ارزنده و با کیفیت، پیشرفت چشمگیری داشته است. شرکت دنا با فروش و نصب کلزیپ با قیمت مناسب و کیفیت فوق العاده توسط متخصصین، در رفع نیاز کارفرمایان در ساخت و ساز کارخانجات، سالن های صنعتی و بناهای مسکونی بسیار تاثیرگذار بوده است. با کارشناسان ما در مورد پروژه ها، آنالیز سازه و نوع متریال مشورت کرده تا بهترین را به شما پیشنهاد دهند. 

 

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

درباره روش فرآوری آجیل و خشکبار چه می دانید؟

 

می توان گفت که آجیل و خشکبار جزو خوراکی هایی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند. بر پایه آخرین پژوهش ها، آجیل و خشکبار بسیار نقش مهمی در تامین سلامت بدن دارند. شاید خیلی از افراد بر این باور باشند که این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، اما باید متذکر بود که این مواد غذایی، سرشار از مواد معدنی، پروتئین و ویتامین های آنتی اکسیدان هستند. ناگفته نماند که مطالعات نشان می دهد که از مهمترین منابع غنی سلنیوم، مغزها هستند، که برای سیستم ایمنی بدن بسیار ضروری بوده و خواص ضد سرطانی دارند. همچنین این دانه های خوراکی مملو از فسفر بوده که این ماده معدنی کمک بزرگی به ساخت استخوان ها و دندان ها می کند، و نیز وجود منیزیم در این ماده خوراکی در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچه ها و اعصاب نقش به سزایی دارد. فرآوری آجیل و خشکبار و ارائه محصولات با بسته بندی های جذاب و مدرن، کمک شایانی به مصرف گسترده این مواد مغذی و حفظ سلامت جامعه کرده است.

 

سالهاست که بسته بندی به عنوان ابزاری کارآمد بسیار مورد توجه کارشناسان علم بازاریابی قرار گرفته است. بسیار روشن است که با اجرای طرح های فرآوری و بسته بندی بهداشتی محصولات، در بازار جهانی، امکان رقابت با محصولات مشابه خارجی را خواهند داشت.

فرآوری آجیل و خشکبار به عنوان یک میان وعده با ارزش غذایی بالا، در ابتدا از کشت و برداشت میوه اولیه از باغ ها آغاز می شود. کیفیت محصول نهایی نشان دهنده کیفیت میوه برداشت شده است. بنابراین نکته ای که برای تولیدکنندگان فرآوری آجیل و خشکبار بسیار مهم است، کیفیت میوه اولیه بوده که برای فرآوری تهیه می شود.

در مرحله بعد بدست آوردن مغز میوه با گرفتن پوست آن انجام می شود، که به دو صورت دستی و مکانیزه صورت می گیرد. برای داشتن محصولی با کیفیت بهترین روش مکانیزه است زیرا یکنواخت بودن پروسه پوست گیری برای هر مغز و رعایت اصول بهداشتی در تولید بسیار مهم است.

سپس بعد از پوست گیری، مغزها را شسته  و باید عاری از هرگونه ذره اضافی باشند. در فرآیند پوست گیری به همراه مغزها ممکن است ذرات دیگر میوه نیز همچنان وجود داشته باشند، که این موضوع بر کیفیت محصول نهایی، آجیل و خشکبار تاثیر خواهد گذاشت.

در گذشته بسیاری از استانداردها رعایت نمی شد و خشک کردن مغزها به صورت دستی انجام می گرفت. امروزه با رعایت تمامی استانداردها، مغزها با دستگاه های مکانیزه در بالاترین کیفیت، خشک و فرآوری می شوند.

و در فرآوری نهایی، مغز خشک شده طی گذراندن مراحل مختلف، تبدیل می شود به محصول نهایی، همان آجیل و خشکبار، این فرآیند شامل طعم دار کردن و ترکیب چند مغز و غیره است. همچنین در این مرحله تفت دادن و برشته کردن مغزها نیز انجام می شود.

در خط تصفیه و بسته بندی آجیل و خشکبار، نخست در دستگاه بوجاری که دارای فیلتر و سیکلون می باشد، مراحل بوجاری و الک کردن انجام می شود، سپس برای تصفیه بهتر فرآیندهای تکمیلی روی مواد اعمال می شود، و با دستگاه شن گیر و دستگاه سیاه دانه گیر، تصفیه آجیل و خشکبار کامل می شود، و همچنین جهت زدودن گرد و غبار و براق شدن، آجیل را توسط نوار نقاله یا بالابر مورب به دستگاه پولیشر منتقل می کنند. آجیل و خشکبار آماده شده را با بالابر زد یا بالابر مورب به دستگاه بسته بندی هدایت می کنند. دستگاه هایی که برای بسته بندی آجیل و خشکبار مناسبند شامل : دستگاه های بسته بندی عمودی مثل دستگاه بسته بندی عمودی حجمی (عمودی پیمانه ای) یا دستگاه بسته بندی عمودی توزین دار مثل بسته بندی دو یا چهار توزین .

امروزه با تغییراتی که در دستگاه بسته بندی حجمی- پیمانه ای انجام گرفته، حجم پیمانه به صورت خودکار قابل تنظیم بوده و دیگر به تعویض پیمانه نیازی نیست. دستگاه بسته بندی عمودی- پیمانه ای اتوماتیک به نسبت مدل های بسته بندی عمودی توزین دار بسیار ارزان تر است. سپس بعد از اتمام مرحله بسته بندی، گام بعدی تولید، کارتن شدن و بسته بندی شیرینگ است. مدل دستگاه های بسته بندی شیرینگ قابل استفاده، شامل : شیرینگ دستی (تونل شیرینگ) و شیرینگ اتوماتیک می باشد.

پس از آن استفاده از کیسه های وکیومی برای بسته بندی، که دستگاه های وکیوم در دو مدل شامل: دستگاه وکیوم عمودی و یا دستگاه وکیوم افقی با داشتن تعدادی نازل متفاوت و میز متحرک، دارای توانایی انتخاب می باشند. 

در مراحل فرآوری و تصفیه و بسته بندی آجیل استفاده از انواع بالابری که کاربرد فراوانی دارند، بالابر هایی هستند مانند بالابر زد، بالابر مورب و نیز سیستم های انتقال دهنده نوار نقاله ای هستند، که می توان گفت نقش به سزایی در روند تولید دارند.

دو مدل از بسته بندی های آجیل بسیار کاربرد دارد: بسته بندی وکیومی و بسته بندی سلفونی.

 

بسته بندی وکیومی :

از مدل وکیوم مواد غذایی عمودی، انواع وکیوم های دو نازل و چهار نازل، کاربرد فراوانی دارند.

 

بسته بندی سلفونی :

استفاده از دستگاه عمودی حجمی، به دلیل اینکه باعث شکنندگی و آسیب به آجیل و مغز می شود، به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود، اما دستگاه بسته بندی عمودی توزین دار برای بسته بندی آجیل و خشکبار بسیار مناسب است.

 

شرکت پوطار همواره تلاش کرده است که بتواند با ارائه بهترین آجیل و خشکبار مشهد، و همچنین ارسال آجیل و خشکبار به سراسر ایران، یک میان وعده مغذی را برای شما فراهم کرده و سلامتی را برای مخاطبان آرزومند است.

 

 

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

روش ها و مراحل فرآوری پسته

در این محتوا به بررسی روش های فرآوری پسته می پردازیم ...

کاشت پسته در ایران سابقه ای طولانی دارد، در دو دهه اخیر استفاده از ماشین آلات در سیستم های فرآوری برای سرعت بخشیدن به انجام عملیات بعد از برداشت پسته، بسیار متداول شد. در اصل باید گفت که یک سیستم فرآوری، گروهی از ماشین ها و دستگاه های به هم پیوسته است که عملیات آنها شامل : 

پوست گیری، تمیز کردن، خشک کردن و نیز درجه بندی محصول می باشد.

قبل از برداشت محصول، آلوده شدن درصدی از دانه های پسته وجود دارد، که علت آن ممکن است مسائلی مربوط به آب و هوا، ژنتیک گیاه پسته، نحوه مدیریت باغ  و نیز زمان برداشت محصول باشد. در مورد سیستم فرآوری باید گفت که، به جز حذف بسیاری از دانه های پسته آلوده، می تواند مانع از آلوده شدن دانه های سالم شود. ترتیب استفاده از ماشین آلات نکته قابل توجهی است که باعث بالا بردن راندمان مجموعه فرآوری شود.

سیستم های عملیات بعد از برداشت پسته شامل سه گروه می شود:

  • روش های غیر مکانیزه : 

در این سیستم به علت کم بودن حجم کار، به واحد های سنتی یا خانگی معروفند. در اکثر مواقع تنها از دستگاه چرخ پوست گیری استفاده می شود و استفاده از دستگاه های فرآوری بسیار کم است. باقی مانده کارها را با استفاده از وسایل ابتدایی و به صورت دستی و توسط کارگران انجام می شود.

  • روش های نیمه مکانیزه :

در این سیستم به این صورت است که در محل، دستگاه هایی به حالت خطوط فرآوری مستقر است که کار آنها پوست گیری، تمیز کردن و آماده سازی پسته است. در انتهای خطوط فرآوری دستگاه های نم گیری هستند که پسته بعد از عبور از آن، در سطح گسترده ای و در زیر نور آفتاب پهن می شود.

  • روش های تمام مکانیزه :

در این سیستم شیوه خشک کردن محصول با روش های نیمه مکانیزه متفاوت است. دستگاه های خشک کن در این سیستم ها فقط برای خشک کردن محصول کاربرد دارد.

 

فرآوری پسته

مراحل و دستگاه های مورد استفاده در فرآوری پسته :

مرحله اول پوست گیری :

پوست گیری اولین مرحله فرآوری پسته است. در آغاز هر سیستم فرآوری دستگاه های پوست گیری با گنجایشی بین ۱ تا ۱۰ تن در ساعت در مدل های مختلف طراحی شده اند.

عملیات پوست گیری در سریع ترین حالت اجرا می شود. روش پوست گیری می تواند نقش مهمی در جدا کردن پسته هایی که ممکن است مشکوک به آلودگی، به آفلاتوکسین و دانه های نارس و کال، نیز داشته باشند. پوست روئی بعضی از پسته ها دارای شکاف است، مانند پسته های زود خندان، که این نوع پسته ها پوست خود را به راحتی از دست نمی دهند، پس باید روش پوست گیری طوری باشد که این دانه ها، پوست خود را حفظ کنند، که این روش در کم کردن دانه های آلوده و همچنین کم کردن میزان آفلاتوکسین در محصول نهایی می تواند نقش مهمی داشته باشد. این مسئله بسیار مهم است که نداشتن استاندارد و تنظیم نبودن دستگاه های پوست گیر، باعث شکسته شدن و مغز شدن دانه ها و همچنین بالا رفتن ضایعات این محصول گردد.

 دستگاه های پوست گیری پسته، شامل :

پوست گیری فلزی - پوست گیری لاستیکی

۱- پوست گیر فلزی : 

این نوع دستگاه، حاوی یک توپی دوار است که شامل دو نوع پوست گیر برشی و پوست گیر سایشی هستند.

  • پوست گیر برشی : 

در این نوع پوست گیری، توسط وسیله ای تیز، پوست پسته از آن جدا می شود. در ایران استفاده از پوست گیرهای برشی کاربرد بسیاری دارد، زیرا برداشت پسته به صورت خوشه ای انجام می شود. پوست گیری در این دستگاه به این صورت است که پوست پسته توسط  پیچ های شش گوشی که بر روی یک استوانه فلزی نصب شده اند، بریده شده و یا پوست آنها با مالش به سطح استوانه ای که توسط نوارهایی که بر روی محیط استوانه جوش داده شده، جدا شده و از قسمت پشت دستگاه خارج می شوند. در نهایت پسته های پوست شده از قسمت جلوی دستگاه خارج شده و نیز پوست  نشده ها با گردش استوانه به سمت عقب می روند. ایجاد صدمات مکانیکی در این روش زیاد است، که از حاصل آن، در مراحل بعدی حساسیت محصول نسبت به آلودگی زیاد می شود.

  • پوست گیری سایشی :

در این نوع پوست گیری، پوست پسته توسط ساییدن شدن با سطحی زبر، جدا می شود. این روش برای دانه های پسته بسیار مناسب است، به این دلیل که خوشه ها پسته باعث ساییده شدن سطح ساینده و کاهش کارایی آن می شود.

۲- پوست گیری لاستیکی :

این نوع دستگاه حاوی یک توپی بزرگ دوار است، که به جای پیچ از لاستیک های قوی بهره گرفته شده و در زمان کار ضربه ای به پسته ها وارد نمی شود. پوست گیر لاستیکی در حذف آفلاتوکسینی که از باغ وارد شده نقش مهمی  دارد، زیرا بیشتر پسته های شکاف خورده  و نیز پسته های آسیب دیده توسط پرندگان، آفت و خشک شده ها را پوست گیری نمی کند.

 

فرآوری پسته

 

مرحله دوم شستشو و تمیز کردن :

بلافاصله پسته ها را پس از پوست گیری شسته و تمیز کرد، به دلیل اینکه پوست استخوانی آنها از پوست های باقی مانده و شیره گیاهی پاک شود. تمیز کردن و آماده سازی پسته بعد از چرخ پوست گیری، به کمک نوارهای نقاله، انتقال پسته انجام می شود. دستگاه آشغالگیر با جدا کردن پوست هایی که با محصول از چرخ بیرون آمده اند را قبل از تانک شناوری از داخل بار اضافی به تانک جلوگیری می کند، که این کار باعث افزایش راندمان تانک می شود.

عملکرد تانک شناور به این گونه است که، با شناور کردن پسته های پوست گیری شده، می توان دانه های سبکی که در سطح آب شناور است را از محصول نهایی جدا کرد. 

مرحله سوم گوگیر است :

گوگیر های غلتکی بیشترین کارایی را در بین انواع گوگیر ها دارد، و عملکرد آن اینگونه است که پسته هایی که به هر علتی پوست نشده اند را جدا می کند. پس از نم گیری ، استفاده از این دستگاه بیشترین کارایی را دارد. باید گفت که استفاده از دستگاه گوگیر قبل و بعد از نم گیری، باید صورت بگیرد.

مرحله چهارم نم گیری است :

درصدی که باعث کاهش رطوبت پسته می شود، به طول نم گیری و سرعت انتقال پسته بستگی دارد. با توجه به حجم کار، برای کاستن مقدار بیشتر رطوبت می شود زمان آبگیری را با بستن قسمت خروجی نم گیر، زیاد کرد. نم گیرها می توانند باعث افزایش کارایی دستگاه خشک کن و استفاده به صرفه از انرژی گرمایی شوند، به این طریق که می تواند آب سطح ناشی از شستشوی پسته ها را تبخیر کند.

مرحله پنجم جداسازی پسته های ریز می باشد:

به کمک غربال می شود پسته های ریزی که مشکوک به آلودگی و آفلاتوکسین است را از پسته های معمولی حذف کرد.

مرحله ششم حذف پسته های پوک :

در تانک شناور ممکن است بعضی از پسته های پوک جداسازی نشده باشند، که می توان در این مرحله توسط حوض خشک جداشون کرد. در این روش پسته های سبک در حوض خشک توسط سینی ها لغزان و توسط جریان هوا، جدا می شود. 

مرحله هفتم جدا کردن پسته های دهان بسته :

به وسیله خندان جدا کن، جدا کردن پسته های دهان بسته از پسته های خندان می توان گفت که کمک شایانی به افزایش کارایی نوار بازبینی کرده است.

مرحله هشتم نوار بازرسی :

پسته های لکه دار خصوصیات وزنی مشابهی با پسته های سالم دارند، که در دستگاه های مکانیکی قابل جدا سازی نبوده اند که این مشکل از طریق بازرسی چشمی انجام می شود. 

و در نهایت مرحله نهم خشک کردن محصول می رسد:

در این مرحله رطوبت پسته را به زیر ۶ درصد می رسانند. در مقدار آفلاتوکسین نهایی، زمان خشک کردن تا رسیدن به این حد رطوبتی، نقش مهمی دارد. بنابراین مقدار آفلاتوکسین افزایش پیدا نمی کند تا وقتی که رطوبت پسته زیر این حد قرار داشته باشد. پس محصول نیمه خشک را در سیستم های نیمه مکانیزه، در سطح های سیمانی و یا موزاییکی، در زیر آفتاب به صورت تک لایه قرار داده تا به طور کامل خشک شود. زمان خشک شدن معمولا یک و نیم تا دو روز می تواند باشد. 

ناگفته نماند که در روش سیستم های مکانیزه محصول را تا خشک شدن کامل در خشک کن هایی با هوای داغ، حرارت می دهند.

 

 فروشگاه ایران پسته، بهترین شرکت صادر کننده پسته، با ارائه محصولاتی با قیمت مناسب و کیفیت بی نظیر همیشه در کنار شماست.

 با ورود به سایت ایران پسته، شما می توانید علاوه بر مشاهده بهترین انواع پسته، از قیمت پسته احمد آقایی، قیمت پسته اکبری و نیز قیمت پسته بادامی مطلع شوید.

 

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

تعریف و بررسی پوشش سقف آلومینیومی

 

وجود سقف از ورود باران، طوفان و برف و گرما جلوگیری می کند، و نیز این امکان را دارد که به راحتی خراب شود. پس برای جلوگیری از هر نوع آسیب سطح پشت بام می توان از پوشش سقف آلومینیومی استفاده کرد.

سقف ها نیاز به یک محافظت ویژه دارند تا بتوانند دوام بیشتری داشته باشند، زیرا در تابستان گرما و حرارت بالا به مرور زمان باعث ایجاد ترک و سوراخ در سقف می شود. در فصل بارندگی در یک سقف مسطح آب به درستی تخلیه نمی شود و آب انباشته می شود، که این موضوع مسبب خرابی دیوارها و درها و پنجره هاست.

یکی از بهترین گزینه ها برای سقف های تخت و نیز شیب دار، پوشش سقف آلومینیومی می باشد که دارای استقامت و دوام بالایی است.

برای رسیدن به نتیجه بهتر از پوشش سقف، میزان چسباندن آن به سطح بام بسیار مهم و تاثیرگذار است. برای آماده سازی درست سطح و تمیز کردن آن باید با جارو دستی یا جارو برقی تمام گرد و خاک، چربی و آشغال های باقی مانده را از بین برد و همچنین می توان با فشار زیاد آب آشغال های سنگین و پوشش های قدیمی را شست. تخلیه آب اضافه بسیار ضروری است، زیرا باعث می شود که پوشش به سطح نچسبد. قبل استفاده از پوشش، اگر سوراخ یا ترکی مشاهده شد باید تعمیر شود.

 

مزایای پوشش سقف آلومینیومی 

این پوشش در برابر رطوبت و حرارت بسیار مقاوم است به دلیل محکم بودن پیوند رنگ دانه آلومینیوم و پایه آسفالت، و همچنین این پیوند باعث افزایش عمر سقف و در هزینه های نگهداری آن صرفه جویی می شود. از خواص آلومینیوم تابش بالای آن است که حدودا هفتاد درصد از نور خورشید را بازتاب می دهد. همانگونه که نور خورشید و گرما را منعکس می کند، باعث می شود تا گرما داخل ساختمان کم شده و درجه حرارت کاهش یابد.

 

 آلومینیوم در صنعت به دلیل دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد، کاربردهای  بسیار مختلفی دارد. آلومینیوم یکی از پرکاربرد ترین و پر استفاده ترین فلزات در صنایع مختلف است. یکی از این صنایع، صنعت ساختمان سازی است که استفاده از آلومینیوم در این صنعت کاربرد ویژه ای دارد.

کارخانه های مختلف، آلومینیومی که تولید می کنند، بیشتر در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، ورق های آلومینیوم  برای سازه هایی مانند، در و پنجره، سقف ها و داخل و خارج ساختمان و همچنین قسمتهای مختلف ساختمان استفاده می شود.

 

 امتیازات ورق های آلومینیومی

برای مرمت ساختمان های بتنی که دارای عمر بالایی هستند و جلوگیری از تخریب بیشتر آنها از ورق ها و روکش های آلومینیومی استفاده می کنند، و ناگفته نماند که باعث صرفه جویی در انرژی می شود، زیرا آلومینیوم دارای خاصیت عایق بندی است.

دلیل استفاده و کاربرد آلومینیوم در مهندسی ساختمان، وزن کم و سبک این ورق ها است، و همچنین شکل پذیری آسان آن باعث شده تا در ساخت در و پنجره ها و تجهیزات ساختمانی بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.از ویژگیهای دیگر و مهم آلومینیوم طول عمر بالای آن است.



شرکت دنا آلومینیوم با تجربه چندین ساله در عرصه واردات و نصب پوشش سقف آلومینیومی و ارائه خدمات ارزنده و با کیفیت، پیشرفت چشمگیری داشته است. با کارشناسان ما در مورد پروژه ها، آنالیز سازه و نوع متریال مشورت کرده تا بهترین را به شما پیشنهاد دهند.

  • نسترن نیک نفس
  • ۰
  • ۰

تاریخچه ایمپلنت

 

در این محتوا می خواهیم به ایمپلنت و تاریخچه آن بپردازیم…

محققی جوان و اهل سوئد، به نام اینگوار برنمارک در میانه های دهه ۱۹۵۰ به تیتانیوم و ایمپلنت هیچگونه علاقه ای نداشت. تلاش این محقق بر آن بود تا دانش جهانی آناتومی جریان خون را بالا ببرد که متوجه استفاده از ابزاری چشمی که در تیتانیوم ماشینی احاطه شده است، می شود. این وسیله ای که به پای خرگوش وصل شده، سبب شد تا او از میکروسکوپ نوری اصلاح شده استفاده کرده و به مطالعه و بررسی میکروسیرکولاسیون موجود در بافت استخوانی خرگوش مشغول شود. هنگامی که لحظه بیرون آوردن قطعه تیتانیومی از استخوان خرگوش رسید، در کمال ناباوری برنمارک دید که نمی تواند تیتانیوم و استخوان را از هم جدا کند.

بعضی از دانشجویان برنمارک، در یکی دیگر از پژوهش های او داوطلب شدند تا قطعه تیتانیومی روی بازوی آنها ایمپلنت شود. 

با گذشت چند ماه هیچ گونه نشانه ای از پس زدن اپتیک های احاطه شده در تیتانیوم دیده نشد، و برنمارک با تغییر مسیر در زمینه کاری خود، به سمت تحقیق درباره توانایی بدن در زمینه تحمل تیتانیوم پرداخت.

برنمارک خواستار آن شد که به دلیل تحمل بدن در مقابل تیتانیوم به میزان نامحدود، پی ببرد. او تحقیقات خود را را در این زمینه به صورت همزمان و از دیدگاه های مختلف شروع کرد. برنمارک متوجه این موضوع شد که به متخصصان فیزیک، شیمی و زیست شناسی، برای درک کامل اسئواینتگریشن ( پیوند تیتانیوم به بافت های زنده استخوانی ) نیاز دارد. در آن زمان اعلام شد که برای بررسی اثر متقابل بین استخوان و تیتانیوم، همه پزشکان، دندانپزشکان و زیست شناسان باید تحت سرپرستی برنمارک باشند. آنها برای جایگذاری ایمپلنت، به کمک هم شیوه ای دقیق و منظم را برپا کردند. در این میان مهندسان هم زمان به کیفیت و چگونگی تاثیر ایمپلنت بر درمان و رشد استخوان، پرداختند.

 

تاریخچه ایمپلنت

یافته های برنمارک در طول تحقیقاتش مبنی بر این که بدن در طولانی مدت تیتانیوم را پذیرفته و حتی می شود به استخوان پیوند زد، با عقل سلیم جور در نمی آمد. در اواسط ۱۹۶۰، از نظر پزشکان و دندانپزشکان جسم خارجی و غیر زیستی نمی تواند با بافت استخوانی پیوند برقرار کند، آنها بر این عقیده بودند که در نهایت بدن به دچار التهاب شده و جسم خارجی را پس خواهد زد.

در زمینه ایمپلنت، تلاش ها با شکست مواجه شده بود و همراه با چالش های بسیاری برای بیماران بود. تحقیقات برنمارک در دنیای علم زیر سوال رفت، که این موضوع تا حدی به واسطه شکست سایرین در گذشته بود.

با به اتمام رسیدن بودجه های اعطایی از طرف سازمان تحقیقاتی سوئد، جهت مطالعه و بررسی ایمپلنت های بافتی، درخواست تجدید بودجه برنمارک با شکست مواجه شد. که سرانجام با مقاومت وی، موسسه بهداشت ملی آمریکا، از نظر مالی تحقیقات برنمارک را در زمینه ایمپلنت دندان تامین کرد. برنمارک توانست با همین موضوع صحت ادعا خود و زیست پذیری اسئواینتگریشن را اثبات کند. و در نهایت در اواسط سال ۱۹۷۰ هیات ملی بهداشت و رفاه سوئد شیوه درمانی برنمارک را به رسمیت شناختند.

پروفسور اینگوار برنمارک در زادگاه خود گوتنبرگ سوئد، بعد از گذراندن یک دوره بیماری در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی چشم از این جان فرو بست. قطعا اگر تلاش های برنمارک نبود، جهان همچنان منتظر ورود ایمپلنت تیتانیومی بود. در اواسط قرن بیستم تحقیقات و مشاهدات برنمارک مبنی بر اینکه نه تنها بدن انسان تحمل تیتانیوم را دارد، بلکه می تواند آن را به بافت زنده استخوان پیوند دهد، این موضوع انقلابی بود در زمینه دندانپزشکی، بازتوانی ارتوپدی و فک و صورت. 

 

تاریخچه ایمپلنت

 

اولین ایمپلنت دندانی در چه سالی و چگونه انجام شد ؟

اولین داوطلب ایمپلنت دندان، مردی سوئدی به نام گوستالارسن، در سال ۱۹۶۵ بود. برنمارک با شیوه ای بسیار دقیق، تعدادی ایمپلنت تیتانیومی در لثه های لارسن جاسازی کردند، که وی تا آخر عمر آنها را داشت.

به دلیل اینکه این بیمار گرفتار نقص مادرزادی فک بود، چهار ایمپلنتی که برای او در لثه جایگذاری شد، به این معنی که اتصال تعدادی دندان جدید در فک وی بود. این اولین بار بود که لارسن توانست در حالت عادی غذا خورده و صحبت کند. لارسن در سال ۲۰۰۶ درگذشت، اما ایمپلنت های او به مدت ۴۰ سال به عنوان پایه ای بر روی پروتز های دهانی، بدون هیچ مشکلی، کار کرده بودند. 

امروزه بعضی از تیم های تحقیقاتی الهام گرفته از برنمارک تمرکز خود را به درک بهتر بین فرایندهای درمانی و دفاع ایمنی کرده اند. این حقیقت است که بزرگترین میراث برنمارک در حال حاضر، موضوع به کارگیری ایمپلنت های سازگار با استخوان، بخشی از برنامه های درسی معمول دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی است.

 

شروع پایه گذاری ایمپلنت در ایران 

با افتخار می توان ادعا نمود که سطح دانش اساتید ایرانی، در تمام ابعاد ترمیم و درمان دندانپزشکی، هماهنگ با سطح بین المللی می باشد. می توان گفت که مصادف با شروع عملی درمان بازسازی سیستم جونده در کشورهای پیشرفته، در دانشکده دندانپزشکی تهران ، اولین بخش درمانی و آموزش ایمپلنت دایر گردید. امروزه پیشرفت علوم بخصوص رشته دندانپزشکی ترمیمی و تکنولوژی مربوط به آن، سریع و بدون اغراق به صورت روزانه گردیده است.

 

  • نسترن نیک نفس